ARAMA
Şefaatli Belediyesi

ŞEFAATLİ MERKEZDE YOL YENİLEME...

Geri

ŞEFAATLİ MERKEZDE YOL YENİLEME ÇALIŞMALARI SON HIZ SÜRÜYOR

1 Ocak 2022

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde belediye altyapıya yönelik çalışmaları kapsamında yürüttüğü yol yenileme çalışmalarında önemli mesafe aldı. İlçe merkezinde yollara kış öncesinde 200 bin metrekare üzerinde kilitli parke döşendi. 

Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, ilçemiz merkezinde ana caddelerin asfaltlandığını, kış koşullarına daha dayanıklı olması nedeniyle şehir içerisindeki yol ve sokakların kilitli parke taş yapıldığını söyledi. İlçe merkezinde 20 kilometre ana yolun asfaltlandığını, 200 bin metrekare üzerinde de kilitli parke yol çalışmasının gerçekleştirdiğini ifade etti. Bozkurt, ''Son olarak ilçemiz Küçük Sanayi Sitesi'nde parke yol çalışması gerçekleştirdik. Yaklaşık 150 işçi kapasitesine sahip sitemizde beyaz eşya üretimi yapan bir şirket tesisi bulunmaktadır. Buradaki yollarımızı da kış öncesinde bakımını tamamlayıp, parke taş yaptık'' dedi. 
Şefaatli-Yerköy ve Şefaatli-Yozgat bağlantı yollarının asfalt olmasına karşın yeterli olmadığını, özellikle Yerköy bağlantılı Karanlıkdere yolunun iyileştirilmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunduklarını bildirdi. 
Öte yandan Şefaatli-Nevşehir Kozaklı bağlantılı yolun yapımının da Karayolları tarafından yatırım programına dahil edilmek üzere proje hazırlandığı kaydedildi.