ARAMA
Şefaatli Belediyesi

ŞEFAATLİ'YE 25 YATAKLI MODERN...

Geri

ŞEFAATLİ'YE 25 YATAKLI MODERN HASTANE PROJESİ

1 Ocak 2022

İlimiz sağlık kurumlarının fiziki şartlarının yenilenmesi için, merkez ve ilçelerimizde başlatılan yeni hastane projelerinin bir yenisi de Şefaatli ilçemizdeyükselmeye başladı. 25 yataklı yeni devlet hastanesinin temeli Vali Vekili Yavuz Güner ve Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla gerçekleşti. 
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca törenin açılış konuşmasında temeli atılan hastane hakkında bilgiler verdi. 

Sağlıkta Güzel Gelişmeler Yaşanıyor 

Yeni yapılacak olan 25 yatak Şefaatli Devlet Hastanesi’nin bir yıl içinde teslim edilerek, hizmet vermeye başlamasının planlandığını belirten Vali Vekili Yavuz Güner, “Yozgat’ta son yıllarda sağlık yatırımları alanında güzel işlere imza atılıyor. Yozgat merkezde şehir hastanemiz Türkiye’de temeli atılan ilk şehir hastanesi oldu. İnşaatı da şuan hızlı bir şekilde devam ediyor. İlçelerimizinse birçoğunda hastanelerimizin temeli atıldı, inşaatlar devam ediyor veya bitmiş açılışını yapıyor durumdayız. Bu anlamada bugünde Şefaatli Devlet Hastanemizin temelini atıyoruz. Bu hastanemizin de en kısa sürede hizmete açılacağına inanıyorum. Hastanemizin ilçemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum ”dedi. 

2017 Yılında Bütün Hastanelerimizin Dönüşümü Tamamlamış Olacak 

Son dönemlerde vatandaşlarımızın sağlığa erişimiz kolaylaştırmak, vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini arttırmak ve dünya standartlarının üzerine çıkartmak için çok önemli adımlar atıldığını vurgulayanAdalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ; “Bugün burada Şefaatli Devlet Hastanemizin temelini atıyoruz, inşallah bu hastanemiz bir yıldan daha az bir sürede tamamlanarak hizmete girecek. Yozgat’ta Merkez, Sorgun, Çekerek, Saraykent, Sarıkaya, Boğazlıyan Devlet Hastanelerinin inşaatları devam ediyor. Kadışehri Akdağmadeni ve Yenifakılı Devlet Hastanelerimiz ise tamamlandı. Yerköy ve Çayıralan Hastanelerimize ise ek bina yapmak suretiyle de onların ihtiyaçlarını karşıladık. İnşallah 2017 yılında Yozgat’ın bütün devlet hastanelerini yenilemiş, modern hale getirmiş olacağız.Hastanelere inşallah hiçbir insanımızın ihtiyacı olmaz; ama ihtiyaç halinde ise buralar şifa merkezi olsun, derdimizin dermanı olsun. Dileğimiz temennimiz odur. Bu vesileyle bugün temelini atacağımız hastanemizin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum ”dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Vekili Yavuz Güner, Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ ve protokol hayırlı olsun dilekleri ile hep birlikte butona basarak, hastanenin temeli atıldı.