ARAMA
Şefaatli Belediyesi

DEVLET KUŞU ŞEFAATLİ’YE KONDU

Geri

DEVLET KUŞU ŞEFAATLİ’YE KONDU

1 Ocak 2022

Yozgat Şefaatli ilçe merkezinin uzun zamandır beklediği Aksu(Kanak) Karasu ve Delice(Karan) Derelerinde ıslah çalışmaları başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mart 2016 tarihindeki Yozgat programında, konu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından gündeme getirildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla da dere ıslahı çalışmalarına hız verildi.
Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ile Şefaatli Belediyesi’nde bir araya gelen Kayseri Devlet su işleri 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ekibi ve proje firması yetkilisi Aksu(Kanak), Karasu ve Delice(Karan) Derelerinde gerçekleştirecekleri ıslah çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundular.

“BU YATIRIMI BİRAN ÖNCE KAZANDIRACAĞIZ”

Bölgede 28 milyon liralık büyük bir projenin Şefaatli’ye kazandırıldığını söyleyen Kayseri Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Coşkun: “28 milyon liralık büyük bir devlet yatırımı Şefaatli ilçemize geliyor. Yıllardır akan bu derelerin fen sanat kaidesine uygun olarak akmasını sağlayıp Şefaatli’de taşkına karşı önlem almış olacağız. DSİ olarak bu işin startını vermiştik. Sayın Başkanımız Zeki Bozkurt’un meşakkatli çalışmaları ve 18 uygulamasıyla bize lazım olan alanları bu uygulama ile başbakanlık genelgesi gereği bize teslim ettiler. Bu çalışma Şefaatli’nin çehresini değiştirecek bir proje olacak. Belediye Başkanımıza da söz verdik, hızlı bir şekilde çalışacağız. Şefaatli bu yatırımı bir an önce kazanmalı. Şefaatli’nin böyle bir projeyi kazanması DSİ içinde güzel bir yatırım olacak. Çünkü bölge sınırlarımız içerisinde böyle büyük bir projeye imza atmamıştık.” diye konuştu.

“9 ADET KÖPRÜ YAPILACAK”

Projenin 2016 yatırım programı içerisinde yer aldığını ve bu yıl içerisinde inşaat ihalesinin yapılacağını söyleyen Coşkun, 28 Milyon TL bedelinde olan derelerin ıslah projesi çalışmaları hakkında açıklamalarını sürdürdü. Coşkun: “Projenin tatbik edilmesi ile Aksu(Kanak) Çayı, Karasu ve Delice(Karan) derelerinin taşkınları kontrol altına alınmış olacaktır. Aksu(kanak) çayının ilçe merkezi içerisinden geçen kısmının 2 bin 800 metrelik bölümde, Karasu Deresinin ilçe merkezi içerisinden geçen kısmının 2 bin 830 metrelik bölümünde ve iki derenin birleşiminden itibaren Delice(Karan) Deresinin ilçe merkezi içerisinden geçen kısmın 350 metrelik bölümünde dik duvarlı beton kanal yapılacaktır. İmar durumuna göre yol geçişleri için 5 adet yaya geçişleri için de 4 adet olmak üzere 9 adet kemer kesitli köprü yapılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

"ŞEFAATLİ’YE 28 MİLYONLUK YATIRIM"

Son olarak Şefaatli halkına da seslenen DSİ Kayseri 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun: “1.5-2 yıl içinde projemiz bitecek. Köprü imalatları biraz zaman alacak bu yüzden bu süreyi tahmin ediyoruz. Şefaatli halkımızdan şunu rica edeceğiz. Vatandaşlar bir devlet kuşunun Şefaatli’ye konduğunu bilmeli. Bu yapım sırasında tarlam, ağacım gitti demesin. İlçemize güzellikler geliyorsa kendimizden de verebileceğimiz ufak tefek tavizler olmalı. Bu yatırımdan bütün halkımız faydalanacaktır.

“ŞEFAATLİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Taşkın korumada ilçe olarak sıkıntılı olduklarını hatırlatan Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ise “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’a ve vekillerimize bu projemize hız verdikleri için teşekkür ediyorum. Taşkın korumada sıkıntılı bir ilçeyiz. 2001 yılında bir sel felaketi oldu ve 5 tane vatandaşımızı kaybettik. Bu projemiz gerçekten meşakkatli bir iş, yaklaşık 800 parsel üzerinden 18 çalışması yaptık. Bunun kanuni süreleri de çok uzun oldu. Bu projede DSİ’nin taşkın koruma çalışmalarından sonra Şefaatli halkımız için bu ırmakların kenarına yürüyüş ve bisiklet yolu ve park ve bahçeler yapmayı düşünüyoruz. Bu proje tamamlanınca Şefaatli’nin şehir merkezinin çehresi değişecek, ilçemiz nefes alacak diye düşünüyorum. Şefaatlimiz için bu proje hayırlı olsun.” açıklamalarına yer verdi.